сградите на немската технологична компания Thyssenkrupp

TKE Elevator coma icon upКак започва всичко


ThyssenKrupp (ТисенКруп) е резултат от сливането на две исторически немски компании: Thyssen AG, основана през 1891 г. и Krupp, основана през 1811-а. В края на двадесети век двете компании започват близко сътрудничество по определени проекти и преговори за сливане. То се случва през март 1999-а година.

Тhyssen AG e активнa на немския пазар от самото начало, инсталирайки първия ескалатор в Германия през 1906-а година. От 1950-а година, фирмата сформира различни асансьорни компании в Германия и Западна Европа, както и закупува големи асансьорни заводи в Европа, Северна и Южна Америка и Азия.

През 2021 ТК Elevator влезе в нова ера като независима компания, която продължи амбициозните планове на предшественика си ThyssenKrupp Elevator, за по-нататъшно разширяване на силното си пазарно позициониране и технологично лидерство в сектора с асансьори, ескалатори и подвижни пътеки.

Мисия на ThyssenKrupp | TK Elevator

Да бъде глобален лидер в градската мобилност - само за няколко десетилетия, ТисенКруп се превръща в една от водещите световни асансьорни компании с уникални инженерни способности.

Намаляването на задръствания, замърсяване, стрес и енергийна консумация е основната им мисия. Иновациите, ефикасността и надежността на предлаганите решения за менажиране на човекопотока са ключа за добрия живот в модерния град.

Независимо дали се изграждат иновативни системи или се модернизират вече съществуващите, продуктите на ТисенКруп осигуряват изключително важната ефикасност по отношение на време, удобство и енергия.

човекопоток в мегаполис

TKE Elevator coma icon upИновации


ТисенКруп променят облика на менажирането на човекопотока. Разработването на иновативни решения и адекватното им прилагане осигуряват ефективен и висок транспортен капацитет, по-ефикасно използване на етажните площи, както и по-добра енергийна ефективност.

Както споделя в свое интервю за компанията американският визионер и професор по икономика Хенри Чесброу:

- "Идеите трябва да се следват"

Хенри Чесброу пред сградата на ТисенКруп

  • Два асансьора в една шахта (TWIN)
  • Бърз травелатор с прогресивно ускорение (ACCEL)
  • Първият в света асансьор без въжета, който може да се движи и хоризонтално (MULTI)

Това са само някои от иновациите, разработени от ТисенКруп. Въпросните решения са резултат на високата активност, която компанията инвестира в изследвания, анализи и технологии. Прилагането им изцяло променя начина, по който разработват и съответно проектират сградите на бъдещето.