асансьор TWIN поставен в интериорно пространство

TKE Elevator coma icon upПредизвикателството

Да се намали необходимото място за асансьори, за да се увеличи използваемата площ в 13-етажна офис сграда в Лондон.  Популацията на сградата е 5 000 души, те се нуждаят от две групи от по шест до осем конвенционални асансьора и изграждането на 14 шахти. Но това ще изисква твърде много място.

TKE Elevator coma icon upРешението

Асансьорни системи TWIN - две асансьорни кабини в обща шахта. Намаляват пространството, необходимо за асансьорите, с 8 840 кв. метра, което води до увеличаване с шест процента на изпозваемата площ на сградата.

TWIN отговаря на високите очаквания, а бенефитите са забележителни

• до 40% повече трафик

Независимо дали се използва в нови сгради или като част от проект за модернизация, конфигурацията с две кабини може да транспортира до четиридесет процента повече пътници.

• спестете средства

TWIN е изключително икономичен. Разходите за труд и материали са драстично намалени, тъй като асансьорите споделят релси, етажни врати и други. Срещу малко допълнителни усилия за монтаж, съоръжението изплаща дивиденти през целия живот на всяка сграда с височина над 50 метра.
асансьор TWIN разрез на шахта
асансьор TWIN в сградата на ThyssenKrupp

• намалете консумацията на енергия

Използването на TWIN означава, че сградата Ви превозва повече хора върху по-малко необходимо пространство. Чрез намаляване броя на необходимите шахти, се намаляват строителните работи и се увеличава интериорното пространство.

асансьор TWIN предимства

 

• високоенергийна ефективност

За разлика от двуетажна асансьорна система, TWIN може да паркира една кабина, а другата остава в експлоатация. Така че, когато обемът на пътниците е нисък, не се изразходва никаква енергия за движение на празни кабини.

Освен това, всички асансьорни системи TWIN могат да бъдат оборудвани с функция за възстановяване на енергията, която може да възстанови около 30% от енергията, генерирана чрез спиране, обратно в електрическата мрежа на сградата.

TKE Elevator coma icon upТехнически параметри

Височина на пътуване


250 м

Максимална скорост


7 м / сек

Максимален капацитет


1800 кг

TWIN

TKE Elevator coma icon upПриложение

иконка на приложение за офиси

офис сгради

иконка на приложение за хотели

хотели

TKE Elevator coma icon upАсансьори TWIN - две крачки пред останалите

асансьори ThyssenKrupp сравнени с традиционните