ALEX EA - официален и единствен представител
на ThyssenKrupp Elevator за България


град София кадър от въздуха

История на компанията

АЛЕКС ЕА е инженерингова компания, оперираща на пазара на асансьорите, ескалаторите и други подемни съоръжения. Основана през 1990г., фирмата е водеща в България при проектирането, производството, доставката, монтажа и сервиза на асансьори. От създаването си компанията проектира и произвежда електрически и хидравлични пътнически, товарни, кухненски и панорамни асансьори. АЛЕКС ЕА е партньор с водещите европейски компании за асансьорни компоненти.

През 2003г. ALEX EA успешно издържа проведения сертификационен одит за издаване на сертификат по ISO 9001:2000 за проектиране, производство, доставка, монтаж и сервиз на асансьори, проведен от TŰV NORD CERT GMBH & CO KG. и CE.

 

През 2004г. АЛЕКС ЕА става единствен представител на КОNЕ за България и като такъв изпълни множество обекти из България, като Sopharma BT, THE MALL, Grand Mall Varna и много други. В съвместната ни работа, АЛЕКС ЕА натрупва голям опит и ноу-хау във високите технологии на асансьорите и ескалаторите. Поради големите успехи на АЛЕКС ЕА се създава съвместна компания, последвана от директното закупуване от страна на КОНЕ.

машини за изработка на асансьорни елементи

В наши дни

От началото на 2018-a АЛЕКС ЕА е единствен и официален представител на ThyssenKrupp Elevator за България - световен лидер в производството на ансансъори, травелатори и ескалатори. Иновативните продукти на ThyssenKrupp, два асансьора в една шахта (TWIN), първият в света асансьор без въжета, който може да се движи и хоризонтално (MULTI), бърз травелатор с прогресивно ускорение (ACCEL), променят облика на проектирането и строителството в световен мащаб.

Нашият екип, съвместно с ThyssenKrupp, анализираме индувидуално вашия проект и намираме най-подходящото решение за вашите нужди. Голямата гама от съоръжения позволява гъвкавост и максимална адекватност при изготвянето на трафик анализ и последващото изпълнение. Не отлагайте реализацията на вашите идеи - "Идеите трябва да се следват".

минималистичен бетонов фон