сградите на немската технологична компания Thyssenkrupp

TKE Elevator coma icon upНова ера


През 2021 ТК Elevator влезе в нова ера като независима компания, която продължи амбициозните планове на предшественика си ThyssenKrupp Elevator, за по-нататъшно разширяване на силното си пазарно позициониране и технологично лидерство в сектора с асансьори, ескалатори и подвижни пътеки.

Новата бранд  идентичност на компанията TK Elevator - "TKE - #MoveBeyond - and for the win!" спечели две награди Red Dot за бранд и комуникационен дизайн в категориите „Дизайн на марка и идентичност“ и „Корпоративен дизайн и идентичност“.

Стартирала през февруари 2021 г., новата марка TKE затвърди препозиционирането и комуникацията на бранда за самостоятелна компания, като един от пазарните лидери в бизнеса с асансьори и ескалатори и пионер в иновативните, дигитални решения в областта на градската мобилност.

Получаването на тези награди доказва още веднъж, че визията на марката отговаря на тези ценности - гордеем се!

reddot winner 2021 лого

Мисия на TK Elevator

Да бъде глобален лидер в градската мобилност - TK Elevator е от водещите световни асансьорни компании с уникални инженерни способности.

Намаляването на задръствания, замърсяване, стрес и енергийна консумация е основната им мисия. Иновациите, ефикасността и надеждността на предлаганите решения за менажиране на човекопотока са ключа за добрия живот в модерния град.

Независимо дали се изграждат иновативни системи или се модернизират вече съществуващите, продуктите на TK Elevator осигуряват изключително важната ефикасност по отношение на време, удобство и енергия.

TKE Elevator coma icon upИновации


TK Elevator променят облика на менажирането на човекопотока. Разработването на иновативни решения и адекватното им прилагане осигуряват ефективен и висок транспортен капацитет, по-ефикасно използване на етажните площи, както и по-добра енергийна ефективност.

Революционният продукт MULTI е първият в света асансьор без въжета, който се движи и хоризонтално. Той е избран от вестник “TIME” за едно от 25-тe най-големи изобретения на човечеството през 2017-а година.


  • Два асансьора в една шахта (TWIN)
  • Бърз травелатор с прогресивно ускорение (ACCEL)
  • Първият в света асансьор без въжета, който може да се движи и хоризонтално (MULTI)

Това са само някои от иновациите, разработени от TK Elevator. Въпросните решения са резултат на високата активност, която компанията инвестира в изследвания, анализи и технологии. Прилагането им изцяло променя начина, по който разработват и съответно проектират сградите на бъдещето.