асансьор ThyssenKrupp MULTI разрез на сграда

TK Elevator coma icon upTK Elevator MULTI - вижте бъдещето

TK Elevator е световната водеща компания в асансьорните технологии, която революционизира асансьора 160 години след неговото създаване, като заменя въжетата му с линейни мотори. Този процес отваря широка врата към нови възможности - във всички посоки!

MULTI съчетава линейни мотори без въжета и хоризонтална подвижност като имплементира и всички предимства на асансьорите TWIN. Това прави MULTI изключително иновативен и полезен за оптимизиране на трафика.

Само за една година служителите в офисите в Ню Йорк прекарват общо 16,6 години в чакане на асансьори, в сравнение със само 5,9 години, прекарани в тях. Най-добрият начин да се спести ценното време е да се намерят решения, които намаляват времето за чакане, а не само увеличаване скороста на асансьорите. При многобройните кабини на MULTI в една шахта, пътниците никога не чакат повече от 15 до 30 секунди за асансьор.
С една кабина в шахта, традиционните асансьори заемат все повече пространство, тъй като сградите нарастват на височина. MULTI консолидира множество кабини в по-малко шахти. Той намалява заеманата площ от асансьорите с до 50%, като същевременно увеличава обема превозени пътници с поне толкова. MULTI може също да спомогне за намаляване на цялостния размер на сградата, фасадната площ и общото потребление на енергия.
Интегрирайки най-новите технологий в олекотяването на конструкции, включително новите леки въглеродни композити, се намалява до 50% масата на кабината и вратата на MULTI. Елиминирането на въжетата и противотежестите на конвенционалните асансьори също намалява масата на асансьорната система.
С безвъжената система на MULTI архитектите и инвеститорите вече не са ограничени в дизайна на проекта си поради опасения относно височината на асансьорните шахти и вертикалните отклонения. MULTI отваря вратата за проектиране във всички посоки.
Асансьорите вече са най-сигурната транспортна система, а MULTI не е изключение. Линейния мотор и спирачната система на кабината, заедно с добре доказаната система за контрол на безопасността на асансьорната система TWIN, гарантира безопасността на пътниците.
След 160-годишното властване на асансьорите, които разчитат на въжета, MULTI въвежда нова ера, вече призната и наградена в международен мащаб. MULTI е обявен за една от 25-те най-добри иновации за 2017 г. от списание TIME, печели немската награда за дизайн 2018 и е финалист на наградите US American Tall Innovation Award 2018.

TKE Elevator coma icon upСхема на работа на асансьор MULTI

Иновативната система на MULTI позволява на линейното задвижване и водещо оборудване да направят завъртания на 90° градуса. Как? Използвайки линейната технология на двигателя, разработена за магнитната левитация на Transrapid влак.

асансьор ThyssenKrupp MULTI схема на работа

С MULTI няколко кабини пътуват безопасно нагоре в една шахта и надолу в друга в непрекъснат цикъл. Единствената видима разлика за пътниците (и тя е добре дошла) е, че вратите се отварят на всеки 15-30 секунди, въпреки по-малкото шахти в сравнение със стандартните асансьорни системи.

асансьорна система ThyssenKrupp Multi механизъм

TKE Elevator coma icon upНови възможности

С нарастването на населението и урбанизацията, които концентрират повече хора в градовете от всякога, метростанциите, които са сърцето на битката в града, транспортиращи хората от дома до работното им място и други ежедневни дестинации, са изправени пред безпрецедентни предизвикателства пред мобилността и ефективността.

асансьори ThyssenKrupp сравнени с традиционните

MULTI е едно от ключовите решения - първият хоризонтален / вертикален асансьор в света, който буквално може да отвори нови посоки на движение за високите сгради и подземните транспортни възли.

асансьори MULTI план за метрото
асансьори MULTI план за метрото

TKE Elevator coma icon upВече факт

Първият MULTI ще бъде инсталиран на новата Tower Side Tower в Берлин на OVG Real Estate. Сградата, в непосредствена близост до Mercedes-Benz Arena и в съседство с Warschauer Strasse, ще стане най-новата забележителност в силуета на Берлин. OVG са известни в световен мащаб с авангардни проекти като "The Edge" в Амстердам, заради спечелената титла "най-енерго ефективна офис сграда в света".

Коен ван Остром - главен изпълнителен директор на OVG Real Estate, споделя:

"Ние сме изключително доволни да си сътрудничим с thyssenkrupp и да имаме първия MULTI инсталиран в нашия най-нов проект. Иновативната технология, която MULTI носи на нашия нов водещ проект, е идеалното решение за нас."

първият клиент на асансьор MULTI

TKE Elevator coma icon upТестовата кула - Бъдещето започва сега

Кулата ще се превърне в пионер при иновациите и трансформацията на асансьорната индустрия.

 

Освен че е център на технологиите,  тестовата кула предлага и най-високото публично пространство за наблюдение в Германия с височина от 232 метра.

 

Тя в единствен по рода си изследователски център, който предоставя перфектната среда за тестване и сертифициране на нововъведения в асансьорните технологии, като например системата MULTI.

ThyssenKrupp тестова кула

 

Намираща се в град Ротвайл, Германия, 246-метровата кула ще помогне драстично да се намали времето, необходимо за разработване на системи за небостъргачи по целия свят. С 12 изпитателни шахти и скорост на движение до 18 метра в секунда кулата ще помогне да се посрещнат настоящите и бъдещите градски предизвикателства. Три шахти ще бъдат посветени изцяло на тестването и сертифицирането на безвъжената асансьорна система MULTI.

TKE Elevator coma icon upКакво се случва вътре в кулата

монтаж на асансьорна система MULTI
приложение на иновативната асансьорна система MULTI